SA 9 NOVIH PLIVAČA ZAVRŠEN POSLJEDNJI CIKLUS OBUKE U OVOJ SEZONI

31.07.2019. uspješno je završen zadnji ciklus obuke neplivača u ovoj sezoni. Unatoč prisilnoj pauzi od 2 mjeseca ove sezone je u našem klubu kroz 7 grupa obuke neplivača uspješno proplivalo  112 djece u dobi od nepune 4 do 13 godine. Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi, a u ovom terminu obuku je završilo 9 djece. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klubskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Fotografije sa dijela obuke te dodjele diploma možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu.
Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Matej Bulić, David Bulić, Kiara Bulić, Vid Ćoso, Ena Kanjer, Nikša Kardum,  Laura Lisica, Leon Radulović, Andrea Rajić
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof, Edgar Nimac i Leo Bavdek

 

5 POČETNIKA NA REGIONALNOM PRVENSTVU HRVATSKE

29.07.2020. na 50m bazenu Poljud u Splitu održan je Plivaton regije 1 što je glavno natjecanje u sezoni za kategoriju početnika. U konkurenciji 9 plivačkih klubova iz regije i 99 natjecatelja pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadere branio je 5 početnika. S obzirom da je kategorija početnika 10 godina i mlađi naši mladi članovi koji su po prvi put nastupili u 50m bazenu hrabro su se borili u konkurenciji starijih plivača.
Najbolje plasmane ostvario je Toni Mršić (11) koji se u disciplini 50m slobodno (38.68) plasirao na 11. mjesto, dok je disciplinu 50m leptir (1:01.34) završio plasmanom na 12.mjesto. Prati ga Vito Vukoša (10) koji je disciplinu 50m leđno (47.76) završio plasmanom na 12.mjesto, a stepenicu niže se plasirao u disciplini 50m slobodno (39.50). Tin Mršić (11) se u disciplini 50m slobodno (40.16) plasirao na 14.mjesto, a so 15.mjesta dopliao je s vremenom 49.94 u disciplini 50m leđno. Naš najmlađi predstavnik Kristian Bušić (13) doplivao je do 43.mjesta u disciplini 50m slobodno (49.81). U štafetnoj disciplini 4x50m slobodno zajedničkim snagama Vito Vukoša, Adrian Pavić, Tin Mršić i Toni Mršić doplivali su do 6.mjesta s vremenom 2:46.77.

REZULTATI
Na natjecanju su nastupili: Kristian Bušić, Tin Mršić, Toni Mršić, Adrian Pavić, Vito Vukoša

 

2 TITULE REGIONALNIH PRVAKA, 6 TITULA VICEPRVAKA, I UKUPNO 16 ODLIČJA SA REGIONALNOG PH R-1

25.-26.07.2020 na 50m bazenu Poljud u Splitu održano je Regionalno prvenstvo Hrvatske za Regiju 1 (Dalmacije).U konkurenciji 278 natjecatelja iz 11 klubova naše regije te 3 kluba koja su nastupila van konkurencije pod vodstvom trenera Edgara Nimca nakon 4 mjeseca pauze nastupili smo sa 16 članova koji su se nakon 4 dijela natjecanja u Zadar vratili bogatiji za  16 plasmana među tri najbolja. Naši članovi su doplivali do 15 individualnih medalja (2xzlato, 6xsrebro, 7xbronca) te do štafetne bronce.
Najbolje plasmane ostvarila je kadetkinja  Rita Herceg (07) koja je doplivala do 6 medalja. Zlatnu medalju i titulu kadetske regionalne prvakinje osvojila je u disciplini 200m prsno (2:54.74), u istoj disciplini osvojila je srebrne medalje i titule viceprvakinje u ml.juniorskoj, juniorskoj i općoj kategoriji, do još jedne srebrne medalje i titule kadetske viceprvakinje doplivala je s vremenom 1:15.84 u disciplni 100m leptir, dok se u disciplini 100m prsno plasirala na treće mjesto s vremenom 1:24.08. Juniorka Tonka Krstić (03) je osvojila cijelu paletu medalja, a najbolji plasman zlatnu medalju i titulu juniorske regionalne prvakinje zaslužila je s vremenom 33.67 u disciplini 50m leđno gdje se ujedno plasirala na 3 mjesto u općoj kategoriji, a do titule viceprvakinje i srebrne medalje doplivala je u disciplini 50m leptir s vremenom 32.77. Ml.junior Noa Kuman (04) je doplivao do 4 medalje, titulu ml.juniorskog viceprvaka osvojio je u najzahtjevnijoj disciplini programa 400m mješovito s vremenom 4:59.87, gdje je doplivao i do brončanih medalja u juniorskoj i općoj kategoriji, a do još jedne bronce stigao je s vremenom 1:12.60 u disciplini 100m prsno. Za posebnu pohvalu je i napredak koji je ostvario ml.kadet Mate Molnar (08) koji je na ovom natjecanju doplivao do dvije brončane medalje u disciplnama 50m prsno s vremenom 41.14, te u disciplini 200m prsno s vremenom 3:09.33.
Za štafetnu broncu u diciplini 4x100m slobodno zajedničkim snagama su se izborili: Maksim Vrkić (09), Mate Molnar (08), Ivano Kuman (08) i Šimun Zdrilić (08), a medalju su osvojili s vremenom 4:56.82.

Norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske su isplivali;
kadeti: Rita Herceg (07), Roko Grgić (06) te po prvi puta Stipe Kasun (06),
ml.juniori: Marija Kuman (05) i Noa Kuman (04)
i juniorka Tonka Krstić (03)

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Roko Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Ema Krstić, Tonka Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman, Mate Molnar, Karla Mužanović, Danica Sorić, Jere Vlatković, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić

 

 

31 RIBICA SPREMNA ZA LJETNE AVANTURE NA PLAŽI

21.07.2020. dvije grupe obuke neplivača su uspješno završile program obuke neplivača U ovom ciklusu obuku je završila 31 ribica, ribice su na finalnom testiranju demonstrirale naučeno pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klupskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Fotografije sa dijela obuke te dodjele diploma možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu.
Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Frane Alić, Hanna Andrijević, Toni Barulić, Blaž Divković, Jere Dujić, Simon Gatara, Korina Gecan, Daniel Gojani, Marija Grubić, Kata Grubić, Vito Horvat, Manuela Josipović, Nikša Kardum, Roza Kasalo, Lukas Katalinić, Antea Krpeta, Jakov Mandir, Zara Matešić, Ivan Miletić, Bartol Miletić, Noah Miljanović, Adrian Nikolić, Vito Radulić, Dita Radulić, Morena Ristić, Jordan Štefanac, Vid Šunić, Antonia Vrkić, Ivano Vulić, Zara Zorić, Lorena Zorić.
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof, Edgar Nimac i Leo Bavdek

 

 

SITUACIJSKI TRENING PK JADERA / PK ZADAR

09.07.2020.. na zatvorenom bazenu Višnjik zajedno sa kolegama iz PK Zadar, te dva plivača PK Šibenik grupe natjecatelja su odradile situacijski trening, na programu su bile sve 50m discipline te 100m slobodno. S obzirom da ove sezone većina natjecanja nije održana ovaj situacijski trening je napravljen kao simulacija pravog natjecanja sa kompletnom opremom i elektronikom Zahvaljemo Športskom Centru Višnjik-Zadar na ustupljenoj opremi, a rezultate možete pogledati na linku - REZULTATI.

 

13 NOVIH RIBICA U PK JADERI

07.07.2020. uspješno su završe jutarnji termin obuke neplivača U ovom ciklusu obuku je pohađalo 13 ribica koje su na finalnom testiranju demonstrirali naučeno pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klupskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Fotografije sa dijela obuke te dodjele diploma možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI..Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu. U toku su još dvije grupe obuke u popodnevnim terminima, a primamo prijave za slijedeće grupe koje su moguće u jutarnjem i popodnevnom terminenu te će krenuti čim se popu. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na info@pk-jadera.hr ili na 092/351 11 15; 098/976 35 23
Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Helena Brtan, Korina Brtan, Roza Dmitrović, Nikola Gregov, Iris Ivković, Andrija Jurin, Šimun Jurin, Karla Kokić, Rita Kosalec, Ivan Merlo, Ivan Modrić, Marčelina Sutlović, Ena Zimonjić

Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof, Edgar Nimac i Dora Bubanko.

 

29 NOVIH RIBICA U PK JADERI

26.06.2020. uspješno su završena dva tečaja obuke neplivača U ovom ciklusu zbog velikog broja zainteresiranih obuka se odvijala u dvije grupe, a na završnom satu 29 djece je finalnim testiranjem naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klubskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu.

Fotografije sa dijela obuke i završnog sata možete pogledati u FOTOGALERIJI.

Dvije nove grupa obuke startaju u utorak 30.06.,  a u toku su prijave za slijedeće grupe u jutarnjem i popodnevnom terminu. Svi zaiteresirani mogu se prijaviti na info@pk-jadera.hr ili na 092/351 11 15; 098/976 35 23
Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Jakov Arbanas, Ramona Atelj, Borna Babin, Gabriel Bakić, Fred Bjelanović, Samuel Bjelanović, Tonka Čeke, Nika Čorkalo, Toma Darrer, Lucija Gašpar, Đana Grgas, Natalija Juričić, Duje Jurjević, Šimun Kecman, Mia Kevrić, Mateo Kevrić, Tonka Klasanović, Rija Kralj, Maja Labaš, Laura Martinović, Mihael Milišić, Ella Nimac, Tonći Olić, Mislav Parać, Valerija Plavšin, Mila Poborac, Frane Poborac, Karlo Tokić, Leo Župan.
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof, Edgar Nimac i Dora Bubanko.

14 NOVIH RIBICA U PK JADERI

26.05.2020. uspješno je završen još tečaj obuke neplivača koji je bio prekinut zbog zatvaranja bazena. Ribice koje su otvorile sezonu nakon otvaranja bazena imale su par dodatnih sati za ponavljanje naučenog zbog duge pauze.  U ovom ciklusu obuku je završilo 14 djece koja su na finalnom testiranju naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima. Nakon završene provjere od strane osoblja Plivačkog kluba Jadera sva djeca su za svoj trud na kraju nagrađena klubskim majicama, diplomama i prigodnim poklonima. Fotografije sa dijela obuke te dodjele diploma možete pogledati u našoj fotogaleriji. Treneri i uprava Plivačkog kluba JADERA čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu. Nova grupa obuke starta u ponedjeljak 01.06.,  a u toku su prijave za slijedeće grupe u jutarnjem i popodnevnom terminu. Svi zaiteresirani mogu se prijaviti na info@pk-jadera.hr ili na 092/351 11 15; 098/976 35 23
Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Niko Bujić, Antonio Delija, Karmen Delija, Aileen Jurić, David Kalcina, Petar Kalcina, Karlo Lončar, Domagoj Lopac, Andreas Mačak, Bruno Pištalo, Mila Sikirić, Filip Šestan, Lovre Šimičević, Lucia Luna Štuc
Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof, Edgar Nimac i Dora Bubanko.

 

PK JADERA ZA ZADARSKE ŠAPICE

13.03.2020. smo posjetili Zadarski azil. S obzirom na nastalu situaciju akciju nismo odradili kako je planirano, već smo ono sto je skupljeno u kratkom vremenu odnijeli u azil. Prvo bi se zahvalili predsjedniku, upravi kluba, trenerima, članovima kluba te kolegama sa Višnjika koji su pokazali empatiju prema šapicama i donirali hranu i ostale potrepštine, a one koji su samo klikali lajkove pozivamo da se u nastavku akcije pridruže i donacijama, a ne samo virtualno. Kad se bazen ponovo otvori u uredu će ponovo bti kutak za azil, a u međuvremenu svakim danom osim srijede od 10 do 15 možete posjetiti azit i učiniti dobro djelo tako što ćete provesti vrijeme u prirodi i prošetati pse.

FOTOGALERIJA

 

EKIPNO C PRVENSTVO HRVATSKE - VUKOVAR

07/08.03.2020. u Vukovaru 25m bazenu održalo se C ekipno prvenstvo Hrvatske. Na prvenstvu je nastupilo 12 muških i 8 ženskih ekipa. Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. i Edgara Nimca našu mušku ekipu predstavljalo je 6 plivača: Leo Bavdek (1999), Duje Grgić (2001), Lovre Jerak (2005), Noa Kuman (2004), Dorijan Marin (2001) i Roko Zubčić (2005), dok je žensku ekipu predstavljalo 5 plivačica: Rita Herceg (2007), Ema Krstić (2006), Tonka Krstić (2003), Marija Kuman (2004) i Ellena Šušteršić (2003). Natjecanje je održano u 3 dijela, u prvom dijelu održanom u subotu popodne na programu su bile discipline: 50m slobodno, 400m slobodno, 100m prsno, 100m leđno i štafeta 4x100m mješovito, u nedjelju u jutarnjim satima održan je drugi dio sa disciplinama: 100m slobodno, 200m leđno, 200m leptir, 100m mješovito i štafetom 4X100m slobodno dok je zadnji treći dio natjecanja održan u popodnevnim satima, a discipline su bile: 200m slobodno, 200m prsno, 100m leptir i 200m mješovito. Na ovom natjecanju rezultati svakog plivača se boduju prema LEN tablicama za vrednovanje rezultata te se zbrajaju za ukupni poredak kluba, a plivači ne nastupaju u svojim dobnim skupinama već u apsolutnom poretku. Ne dodjeljuju se medalje, a raspored plivača po prugama nije određen po njihovim najbolje otplivanim vremenima već po pripadnosti ekipi. U ukupnom poretku naši plivači su zajedničkim snagama sakupili 11773 boda i plasirali se na 6. mjesto, dok su plivačice doplivale do 3. ,jesta u ukupnom poretku sa 10858 bodova. Dok su boravili u Vukovaru naši plivači su slobodno vrijeme iskoristili za obilazak grada te Memorijalnog groblja u pratnji prof. Dubravka Žuvića kojem se ovim putem zahvaljujemo što nam je bio vodič i nasim plivačima opisao i objasnio kako je bilo u Vukovaru za vrijeme rata i nakon rata, nakon čega su posjetili i Spomen dom Ovčara

 

4 MEDALJE SA BERLIN SWIM OPENA 2020

28.02.-01.03.2020. u Berlinu se na 50m bazenu održalo jako međunarodno natjecanje  BERLIN SWIM OPEN 2020. U konkurenciji od preko 300 natjecatelja iz 51 kluba koji su došli iz 9 država pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof.  boje PK Jadere branio je Noa Kuman (04) koji  je isplivao norme koje su bile postavljene za nastup na ovom natjecanju.
Noa je tokom natjecanja nastupio u 4 discipline: 100 i 200m prsno te 200 i 400m mješovito te je osvojio 4 medalje (2xzlato, 1xsrebrno, 1xbronca). Prvog dana natjecanja nastupio je u disciplini 200m prsno gdje je u jutarnjim kvalifikacijama isplivao osobni rekord 02:34,51 osvojio srebrnu medalju u svojoj kategoriji te se plasirao u popodnevno juniorsko finale gdje je ponovo isplivao osobni rekord ovaj puta popravivši vrijeme za 2,5 sekunde te s vremenom 02:32,06 zauzeo 4. mjesto u kategoriji juniora 2002 g. i mlađi. Drugog dana na programu su bile discipline 100m prsno i 400m mješovito. U jutarnjim kvalifikacijama osvojio je zlatnu medalju u disciplini 400m mješovito (05:01,27) u svojoj kategoriji te se plasirao za popodnevno finale gdje je s vremenom 4.56.24 doplivao do brončane medalje u kategoriji 2002 g. i mlađi.  U disciplini 100m prsno zauzeo je 4. mjesto u kategoriji s vremenom 01:12,88 i takoder se plasirao u popodnevno finale. Zadnjeg dana natjecanja na programu je bila disciplina 200m mješovito gdje je u jutarnjim kvalifikacijama s vremenom 2:19.66 osvojio zlatnu medalju, dok se u popodnevnom finalu s vremenom 2.19.22 plasirao na 5. mjesto u kategoriji 2002 g. i mlađi.

 

REGIONALNO PRVENSTVO HRVATSKE R1 ZA POČETNIKE - PLIVATON

01.03.2020. u Splitu, na 25m bazenu Polju, održao se Plivaton Regije 1. Na ovom natjecanju nastupile su plivačice rođene 2011. g. i mlađe, te plivači rođeni 2010.g. i mlađi, pod vodstvom trenera Tomislava Brkića, prof. i Edgara Nimca boje PK Jadera na ovom najjačem natjecanju za kategoriju početnika u konkurenciji 182 natjecatelja iz 11 klubova regije branilo je 10 plivača i 1 plivačica. Na programu su bile discipline sve tehnike na dionici 50m te 100m slobodno i mješovito i štafeta 4x50m slobodno. Većina naših plivača otplivala je svoja najbolja vremena, a posebne čestike plivačima koji su po prvi put nastupili na natjecanju.

KOMPLETNI REZULTATI

Na natjecanju su nastupili: Kristian Bušić, Antonio Dobrić, Vito Herceg, Toni Mršić, Tin Mršić, Adrian Pavić, Marcel Prenđa, Marin Šimičević, Josip Višić, Ivan Višić, Cvita Vlatković, Vito Vukoša.

 

71 MEDALJA ZA ŽUPANIJSKOG PRVENSTVA 2020

15.02.2020. u organizaciji PK Zadar održano je Županijsko prvenstvo u plivanju na kojem su  nastupili klubovi PK Dupin, PK Jadera, PK Zadar. Natjecanje je održano u dva dijela u prvom su nastupili stariji plivači i plivale su se 50m discipline dok su u drugom nastupili mlađi plivači na 25m disciplinama. U oba dijela nastupili smo sa ukupno 109 natjecatelja koji su doplivali do 71 medalje. Većina plivača je po prvi put nastupila na natjecanju te im ovim putem čestitamo na rezultatima, onima koji su se penjali na postolje cestitamo i na osvojenim medaljama, a na žalost bile je puno članova koji zbog bolesti nisu nastupili na natjecanju te im ovim putem želimo što brži oporavak
U prvom dijelu natjecanja u četiri discipline (50 m slobodno, 50 m leđno, 50 m prsno i 50 m leptir) za medalje su se borili stariji plivači podjeljeni u 6 kategorija: A (M '02 i st, Ž '04 i st), B (M 03.,04., Ž '05.,06.), C (M '05.,06., Ž '07.,08.), D (M '07.,08., Ž '09), E (M '09 i Ž '10) i F (M '10 i ml., Ž '11 i ml). U ovom dijelu naši plivači su doplivali do do 38 medalja (16 zlatna, 10 srebrnih i 11 brončanih).
Po dvije zlatne medalje su osvojili: Tina Dokoza, Rita Herceg, Lovre Jerak, Mate Molnar, Noa Kuman, Ellena Šušteršić i Maksim Vrkić. Jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju osvojio je Mihovil Ninčević, dok je jednu zlatnu i jednu brončanu medalju osvojio: Šime Stipčević, a do zlatnih medalja su doplivali i: Dominik Paleka te Valentin Špralja. Dvije srebrne medalje su osvojili: Ema Krstić i Aneta Zurak. Jednu srebrnu i jednu brončanu medalju osvojio je: Valentin Špralja dok su po jednu srebrnu medalju osvojili: Josip Gregov,Andrija Kačanić, Mila Lukin, i Roko Zubčić. Do dvije brončane medalja doplivali su: Lea Ikić i Ivano Kuman, dok su po jednu brončanu osvojili: Marko Brkljačić, Marija Kuman i Šimun Zdrilić. U drugom dijelu natjecanja nastupili su najmlađi natjecatelji koji su se u pet disciplina (25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir) borili za medalje, a bili su podijeljeni u 4 kategorije početnici A (M '10, Ž '11.), početnici B (M '11, Ž '12), početnici C (M '12., Ž '13) i početnici D (M '13 i ml., Ž '14 i ml).  U ovom dijelu natjecanja naše ribice su doplivale ravno do 33 medalje (15 zlatnih, 10 srebrnih i 8 brončanih).
U drugom dijelu natjecanja nastupili su najmlađi natjecatelji koji su se u pet disciplina (25 m noge slobodno s daskom, 25 m slobodno, 25 m leđno, 25 m prsno i 25 m leptir) borili za medalje, a bili su podijeljeni u 4 kategorije početnici A (M '10, Ž '11.), početnici B (M '11, Ž '12), početnici C (M '12., Ž '13) i početnici D (M '13 i ml., Ž '14 i ml). U ovom dijelu natjecanja naše ribice su doplivale ravno do 33 medalje (15 zlatnih, 10 srebrnih i 8 brončanih).
Dvije zlatne medalje je osvojio Toni Mrčić, po jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju su osvojili: Kristian Bušić, Tin Mršić, Leona Rakvin i Josip Višić. Jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju osvojili su: Loreta Radulić, Neven Torbarina i Vito Vukoša, dok su do jedne zlatne i jedne brončane medalje doplivali: Cvita Vlarković i Rina Vrkić, a do zlatne medalje je doplivao Ivan Alduk.
Do dvije srebrne medalje doplivao je Antonio Dobrić, a po jednu srebrnu osvojili su: Šime Juran, Ante Lisica, Adrian Pavić i Jelena Šimunac. Dvije brončane medalje osvojio je: Josip Alduk, a po jednu broncu su osvojili: Manuela Benković, Vito Herceg, Ivan Višić i Marin Šimičević.

Na natjecanju su nastupili: Josip Alduk, Ivan Alduk, Dora Babić, Noel Babin, Vito Lav Baranović, Toni Bašić, Ivano Begonja, Manuela Benković, Lovre Bičić, Luka Brčić, Matej Brkić, Marko Brkljačić, Kristian Bušić, Gabriel Bušić, David Buterin, Marijan Butić, Luka Čulina, Antonio Dobrić, Tina Dokoza, Bruno Gabela, Zara Gambiraža, Josip Gregov, Roko Grgić, Rita Herceg, Vito Herceg, Lea Ikić, Ivan Ivić, Lovre Jerak, Barbara Jerak, Šime Juran, Andrija Kačanić, Matko Katavić, Đeni Kicevski, Gabriel Knežević, Donat Knežević, Andriana Knežević, Vito Knežević, Bartul Knežević, Luka Kocman, Lucijan Kotlar, Kristijan Kožul, Leo Krizman, Eni Krizman,  Gašpar Krstić, Ema Krstić, Marija Kuman,  Noa Kuman, Ivano Kuman, Ivan Kundid, Zvonimir Kundid, Filip Leontić, Ante Lisica, Šime Lukić, Mila Lukin, Marko Marušić, Lea Matešić, Antonio Matković, Rikardo Mazija, Iris Meštrović, Noa Miočić, Mate Molnar, Tin Mršić, Toni Mršić, Karla Mužanović, Mihovil Ninčević, Maximo Olate, Dominik Paleka, Adrian Pavić, Lovre Pavlović, Ante Pavlović, Toni Pedišić, Niko Pedišić, Marcel Prenđa, Matej Pušnik, Loreta Radulić, Natalia Rakvin, Leona Rakvin, Manuela Skenderovski, Marko Skenderovski, Gabriel Skenderovski, Lara Smolić, Danica Sorić, Jakov Starac, Šime Stipčević, Karina Šalov, Karmen Šarić, Nina Šarić, Marino Šestan, Ante Šimičević, Marin Šimičević, Jelena Šimunac, Karlo Škifić, Valentin Špralja, Ellena Šušteršić, Ana Tadić, Lovre Tartaro, Luce Toman, Neven Torbarina, Mate Troskot, Josip Višić, Ivan Višić, Jere Vlatković, Cvita Vlatković, Maksim Vrkić, Rina Vrkić, Vito Vukoša, Šimun Zdrilić, Filip Zekanović, Matej Zorić, Roko Zubčić, Aneta Zurak.

 

2 MEDALJE, NIZ OSOBNIH REKORDA I 6 FINALA SA 12. VICTORIA-PRIMORJE

08./09.02.2020. u Rijeci na 50m bazenu Kantrida održan je 12. plivački miting "Victoria-Primorje" koje je ujedno i treće natjecanje iz HPS Grand Prix sustava natjecanja.  U konkurenciji 533 plivačica i plivača iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadera branilo je 8 članova.
Najbolje rezultate je ostvario ml.junior Noa Kuman (04) koji je osvojio dvije brončene medalje te je u svim disciplinama isplivao osobne rekorde i ujedno se u svim disciplinama plasirao u finalne trke. Prvu brončanu medalju je osvojio u najtežoj i najkompleksnijoj disciplini programa 400m mješovito gdje je svoje vrijeme popravio za više od 5 sekundi te je nastupom u ovoj disciplini pokazao ogroman napredak u svim plivačkim tehnikama što se vidjeljo i u daljnim nastupima. Drugu medalju je osvojio u disciplini 200m mješovito koju je u jutarnjim kvalifikacijama isplivao za 2:18.87, te je popodne još popravio svoje vrijeme i sa 2:18.63 zaslužio mjesto na postolju. U disciplini 200m prsno se izborio za B finale gdje se s vremenom 2:34.96 plasirao na 4. mjesto u kategoriji, dok je dionucu 100m prsno plivao u C finalu i sa vremenom 1:11.49 završio na 8. mjestu.
Za dvije B finalne trke se izborila juniorka Ellena Šušteršić (03) koja je disciplinu 50m leđno završila plasmanom na 7.mjesto s vremenom 32.56, dok je disciplinu 100m leđno s vremenom 1:11.15 završila na 11. mjestu. Duje Grgić (01) se u jutarnjim kvalifikacijama sa osobnim rekordom 2:09.69 izborio za A finale u disciplini 200m leptir gdje je popodnevnu trku završio s vremenom 2:09.90 i zauzeo 7. mjesto u apsolutnom poretku.
Posebne pohvale idu mlađim juniorima Lovri Jeraku (05) i Roku Zubčiću (05) koji su ulazna godina kategorije te su na ovom natjecanju pokazali veliki napredak i isplivali osobna vremena u svim disciplinima, dok se Lovre izborio i za C finale u disciplini 100m prsno koji je u jutarnjim kvalifikacijama isplivao za 1:17.39 popravivši svoje vrijeme za više od 3 sekunde, dok je u popodnevnom finalu i to vrijeme popravio te sa 1:15.60 zauzeo 12. mjesto u kategoriji.
Na ovom prvom natjecanju u sezoni 50m bazena do normi za PH koje će se održati krajem srpnja doplivali su: Duje Grgić,Lovre Jerak, Noa Kuman i Ellena Šušteršić.

Na natjecanju su nastupli: Duje Grgić, Lovre Jerak, Ema Krstić, Noa Kuman, Marija Kuman, Dorijan Marin, Ellena Šušteršić i Roko Zubčić.

 

 

ZIMSKO KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

08./09.02.2020. na 25m bazenu Gojko Arneri na Korčuli se u održalo kadetsko prvenstvo Hrvatske. U konkurenciji  170 plivačica i plivača iz 32 hrvatska kluba koji su u toku zimske sezone ostvarili kvalifikacijske norme pod vodstvom trenera Edgara Nimca boje PK Jadera branili su Roko Grgić (06) i Rita Herceg (07). Oboje su plivali maksimalan dozvoljen broj disciplina na ovom natjecanju. Roko je nastupio u disciplinama: 100m leptir gdje je s osobnim rekordom 1:07.52 ostvario i najbolji plasman na 8.mjesto, u disciplini 200m mješovito (2:27.31 ) se plasirao na 12.mjesto, 13.mjesto je zauzeo u disciplinama 200m leptir (2:39.28) i 100m slobodno (59.39), dok se na 17.mjesto plasirao u disciplini 400m slobodno (4:40.57). Rita je najbolji plasman ostvarila u disciplini 100m prsno (1:23.32) gdje se plasirala na 7.mjesto, na 200m prsno (2:59.31) je zauzela 11.mjesto, a na 12.mjesto se plasirala u disciplini 100m leptir s vremenom 1:18.41, 16. Poziciju je zauzela u disciplini 200m mješovito (2:48.17) dok se u disciplini 100m slobodno plasirala na 19. mjesto s vremenom 1:09.40.
Zadovoljni smo i plasmanom na  listi uspješnosti klubova pogotovo kad se uzme u obzir da smo nastupili samo sa po jednim plivačem i plivačicom. Tako je u muškoj konkurenciji od 30 klubova Roko  sakupio 87 bodova te se izborio za 20 mjesto našeg kluba, dok je Rita u ženskoj konkurenciji za svoj klub osvojila 83 boda i Jaderu plasirala na 17. mjesto u konkurenciji od 22 kluba.

 

 

13 MEDALJA SA REGIONALNOG PRVENSTVA HRVATSKE

2 TITULE REGIONALNOG PRVAKA I 6 TITULA REGIONALNIH VICEPRVAKA

25./26.01.2020. u Šibeniku je održano Mlađe kadetsko i kadetsko regionalno prvenstvo Hrvatske Regije 1, a u konkurenciji od 11 klubova i 261 natjecatelja pod vodstvom trenera Edgara Nimca boje PK Jadere branilo je 16 članova koji su otplvali niz osobnih rekorda te osvojili ukupno 13 medalja, a od toga 2 titule regionalnog prvaka i 6 titula regionalnih viceprvaka. Maksim Vrkić (09) je u kategoriji ml. kadeta osvojio 4 medalje, do zlatnih medalja i titula prvaka regije doplivao je u disciplinama: 50m leđno (35.38) i 100m leđno (1:16.18), a u disciplinama: 100m mješovito (1:19.90) i 400m mješovito (6:07.61) doplivao je do brončanih medalja. U istoj kategoriji do titule viceprvaka regije stiga je i Mate Molnar (08) s rezultatom 2:55.28 u disciplini 200m mješovito, dok je brončanu medalju osvojio u disciplini 50m prsno (42.38). Do još jedne ml.kadetske bronce stigao je Ivano Kuman (08) u disciplini 200m prsno (3:15.68).
Rita Herceg (07) je u kategoriji kadetkinja doplivala do 4 titule viceprvakinje regije te je svoje srebne medalje osvojila u disciplinama: 200m mješovito (2:42.43), 400m mješovito (5:46.15), 100m prsno (1:21.52) i 200m prsno (3:00.22). U kategoriji kadeta titulu viceprvaka regije je zaslužio i Roko Grgić (06) sa isplivanim rezultatom 2:38.54 u disciplini 200m leptir. Roko je osvojio i brončanu medalju u disciplini 100m leptir (1:09.04). Ovo je bilo zadnje natjecanje pred Kadetsko PH koje će se održati u Korčuli 08./09.02. Uvijet kluba za nastup na PH su isplivane minimalno dvije A norme, a pravo nastupa su ostvarili Roko Grgić (06) sa isplivanih 10 A normi te jednom B normom  i Rita Herceg (07) sa isplivanih 6 A normi i 3 B norme.

 

 

Na natjecanju su nastupili: Dora Babić, Lovre Bičić, Luka Čulina, Roko Grgić, Rita Herceg, Barbara Jerak, Stipe Kasun, Toni Korda, Ivano Kuman, Mate Molnar, Danica Sorić, Ana Tadić, Jere Vlatković, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić

 

7 MEDALJA SA OTVORENOG PRVENSTVA HRVATSKE ZA PLIVAČE S INVALIDITETOM - CROATIA OPEN 2020

MIHOVIL NINČEVIĆ TROSTRUKI PRVAK - JOSIP GREGOV TROSTRUKI VICEPRVAK

 

25./26.01.2020. u Splitu  na 50m bazenu Poljud u organizaciji HPO, HPSOI, PK Cipal Split, Pk Mornar Split i ŠSI Split održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom CROATIA OPEN 2020. Na ovom najmasovnijem, a ujedno i najznačajnijem natjecanju za plivače s invaliditetom koje se održava u Hrvatskoj svake godine  nastupila su 110 natjecatelja koji su došli iz čak 9 država: Austrije, BiH, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Mađarske, Irske, Slovenije i Srbije, a boje Plivačkog kluba Jadera  pod vodstvom trenera Ante Džaje, prof. branila su dva plivača Mihovil Ninčević (97) i Josip Gregov (00).
 U jutarnjem dijelu natjecanja plivalo se za poredak Prvenstva Hrvatske po klasama dok se u popodnevnim finalima plivalo za medalje u općoj međunarodnoj konkurenciji.
Na ovom izuzetno jakom natjecanju naši plivači su nastupili u 7 disciplina te doplivali do 7 medalja i to 3xzlato, 3x srebro i 1x bronca i izborili se za nastupe u 6 finalnih trka. Ovi rezultati imaju još veču važnost pošto naši plivači treniraju samo u 25m bazenu, a osvajaju medalje u ovako jakoj konkurenciji na 50m bazenu.

Mihovil Ninčević (klasa S14) je nastupio u 3 discipline pri čemu je osvojio 3 zlatne medalje i titule prvaka države u svojoj klasi. Do titula prvaka stigao je u disciplinama 50m slobodno (29.64), 50m leptir (32.34) i 100m leptir (1:24.46). Ujedno se u sve tri trke izborio i za popodnevna finala gdje je najbolji plasman u apsolutom poretku ostvario u disciplini 50m leptir (32.47) gdje se plasirao na 5.mjesto, 6.mjesto je zauzeo u disciplini 100m leptir (1:23.03), dok je do 8.pozicije doplivao u disciplini 50m slobodno (31.23).
Josip Gregov  (klasa S7) je nastupio u 4 discipline te se u svim disciplinama plasirao među tri najbolja 3x srebrna medalja i titula vice prvaka i 1x brončana medalja. Josip je do titula viceprvaka doplivao u disciplinama 50m slobodno (36.08), 100m slobodno (1:21.00) i 50m leđno (48.03), a brončanu medalju je osvojio u disciplini 100m leđno (1:51.49). Također se izborio za popodnevna finala gdje je najbolji plasman u apsolutom poretku ostvario u disciplini 50m leđno (48.03) gdje je zauzeo 5.mjesto, dok se na 7.mjesto plasirao u disciplinama 100m leđno (1:48.65) i 100m slobodno (1:21.59).

 

 

ZAVRŠNICA ŠIZD LIGE 2019/2020

10 PLIVAČA MEĐU NAJUSPJEŠNIJIMA U SVOJIM KATEGORIJAMA

11.01.2020. na 25m bazenu Višnjik u Zadru održana su zadnja dva kola ŠIZD LIGE 2019/2020 plivačke lige za sve dobne skupine od početnika do seniora. Ovim natjecanjem je uspješno završena jubilarna deseta sezona lige u kojoj je kroz šest kola nastupilo ukupno 199 natjecatelja (121 plivača i 78 plivačica) u svim kategorijama. Tako je u kategoriji seniora nastupilo 10 natjecatelja (8m, 2ž) u kategoriji juniora 7 (2m, 5ž), u kategoriji ml.juniora 26 (14m, 12ž), kadeta je nastupilo 40 (19m, 21ž), dok su i ove sezone mlađe kategorije bile najbrojnije tako je tokom lige nastupilo 67 ml. kadeta (36m, 31ž) te 49 početnika (42m, 7ž).

NASTUPI PLIVAČA PO KATEGORIJAMA

 

M

Ž

UKUPNO

SENIORI

8

2

10

JUNIORI

2

5

7

ML. JUNIORI

14

12

26

KADETI

19

21

40

ML-KADETI

36

31

67

POČETNICI

42

7

49

UKUPNO

121

78

199

Plivački klub Jadera je tokom lige nastupio sa ukupno 41 članom (27 plivača i 14 plivačica) koji su kroz šest kola skupljali individualne i ekipne bodove.
U ekipnom poretku (ekipni poredak ostvaruje se zbrojem bodova prvih šesnaest plivača i plivačica iz svih kategorija i disciplina programa) u mlađim kategorijama početnika i ml.kadeta naši plivači su se sa 819 bodova plasirali na drugo mjesto, dok su se plivačice sa 322 boda plasirale na treće mjesto izborile. U starijim kategorijama za kadete, ml.juniore, juniore i seniore obe ekipe se nalaze na drugom mjestu: plivači sa 1889 bodova, a plivačice sa 1952 bodova.

EKIPNI POREDAK POČETNICI I ML.KADETI

EKIPNI POREDAK STARIJE DOBNE SKUPINE

PLIVAČI

PLIVAČICE

PLIVAČI

PLIVAČICE

ŠIBENIK

2095

ZADAR

1724

ZADAR

2426

ZADAR

2451

JADERA

819

ŠIBENIK

405

JADERA

1989

JADERA

1952

ZADAR

475

JADERA

322

ŠIBENIK

1332

ŠIBENIK

840

MORNAR

188

MORNAR

168

 

 

 

 

Tokom 6 kola lige se plivalo 18 disciplina za kategorije ml.juniora, juniora i seniora, 17 disciplina je bilo na programu kategorije kadeta, 14 disciplina za kategoriju ml.kadeta te 13 disciplina za kategoriju početnika. Ukupan individualni plasman plivača i plivačica se ostvaruje zbirom LEN bodova svih disciplina programa te se nakon posljednjeg kola nagrađuju 3 najuspješnija natjecatelja (3 plivačice i 3 plivača) iz svake kategorije.
Ovu sezonu smo završili sa 10 plivača među najuspješnijima u svojim kategorijama od toga su 3 člana zauzela prva mjesta u svojim kategorijama, 5 drugo mjesto i 2 su se plasirala na treće mjesto. Kroz osam kola lige naši članovi su se 150 puta plasirali među prva tri i to 55 puta na prvo mjesto, 57 puta na drugo mjesto i 38 puta na treće mjesto.
U kategoriji početnika za treće mjesto u poretku sa 443 LEN boda izborila se Cvita Vlatković (12), u kategoriji ml.kadeta drugo mjesto je zauzeo Maksim Vrkć (08) koji je tokom lige sakupio 2823 LEN boda. U kategoriji kadeta prva mjesta su zauzeli Rita Herceg (07) sa 5509 LEN boda i u muškoj konkurenciji Roko Grgić (06) sa 5567 LEN bodova.  Noa Kuman (04) je zauzeo prvo mjesto u kategoriji ml.juniora sa 8259 LEN bodova, dok se Marija Kuman (05) plasirala na treće mjesto sa 6551 LEN bodova. U kategoriji za prvo mjesto se izborila Ellena Šušteršić (03) sa 8403 LEN boda dok se Tonka Krstić (03) plasirala na drugo mjesto sa 7918 LEN bodova, a u seniorskoj kategoriji Duje Grgić (01) je na prvom mjestu sa 7908 LEN bodova, dok je Dorijan Marin (01) zauzeo treće mjesto sa 6521 LEN bodom.

 

Treneri koji su vodili ekipu: Tomislav Brkić, prof., Ante Džaja, prof, Edgar Nimac.

Kroz šest kola ŠIZD lige nastupili su: Dora Babić, Lovre Baraka, Lovre Bičić, Kristian Bušić, Luka Čulina, Antonio Dobrić, Josip Gregov, Duje Grgić, Roko Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Barbara Jerak, Lovre Jerak, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Ema Krstić, Tonka Krstić, Marija Kuman, Ivano Kuman, Noa Kuman, Dorijan Marin, Mate  Molnar, Karla Mužanović, Tin Mršić, Toni Mršić,  Stipe Radaš, Danica Sorić,  Marin Šimičević, Ellena  Šušteršić, Ana Tadić, Ivan Višić, Josip Višić,  Cvita Vlatković, Jere Vlatković, Maksim Vrkić, Vito Vukoša, Šimun Zdrilić, Mirta Zubčić, Roko Zubčić, Aneta Zurak.

 

03.-09.01.2020. Zimske plivačke pripreme - Sarajevo, BIH

Od 03.01. do 09.01.2020. naši plivači su bili za zimskim pripremama u Sarajevu, BIH. U jutarnjim terminima imali smo treninge u 50m bazenu dok su se popodnevni održavali u 25m bazenu, a u međuvremenu smo suhe treninge odradili na skijalištu gdje su svi naši plivači imali instruktora ovisno o stupnju znanja. Uz naporne treninge našlo se  vremena i za rođendanske proslave, upoznavanje grada i naravno nezaobilazne sarajevske ćevape. Pripreme u Sarajevu postaju tradicionalni dio programa naših plivača pogotovo uz stručnu suradnju našeg trenera Marijana Čuline, prof. sa trenerima plivačkog kluba Sport Time Sarajevo čiji će plivači proljetne pripreme odraditi u Zadru. Dijelić atomosfere možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

Pod vodstvom trenera Marijan Čuline, prof., Ante Džaje prof. i Edgara Nimca, pripreme su odradili: Luka Čulina, Duje Grgić, Roko Grgić, Rita Herceg, Lea Ikić, Lovre Jerak, Toni Korda, Ema Krstić, Marija Kuman, Noa Kuman, Ivano Kuman Mate Molnar, Karla Mužanović, Danica Sorić, Elena Šušteršić, Maksim Vrkić, Šimun Zdrilić, Roko Zubčić, Mirta Zubčić i Aneta Zurak